Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Φανέλα βασικού για τον Joe Gomez στο αποψινό παιχνίδι?

Φανέλα βασικού για τον Joe Gomez στο αποψινό παιχνίδι?

Οι ποδοσφαιριστές του Jürgen Klopp έχουν ξεκινήσει τη σεζόν σε εκπληκτική φόρμα και αυτή τη στιγμή είναι αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, τα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς, τα οποία ακολουθούν, συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για το αήττητο των Reds.

Το Wanda Metropolitano μπορεί να αποτέλεσε το σκηνικό για τον τελευταίο θρίαμβο της Liverpool στο Champions League, αλλά ήταν επίσης η σκηνή για έναν από τους πιο δύσκολους ευρωπαϊκούς αγώνες των Reds, μόλις έξι μήνες αργότερα.
Η Atlético Madrid, είναι μία από τις πιο έμπειρες τακτικά ομάδες στην Ευρώπη και θα χρησιμοποιήσει κάθε κόλπο στο βιβλίο της ποδοσφαιρικής τακτικής, για να σταματήσει τα αστέρια του Klopp.

Και ενώ η ομάδα του Simeone υπόσχεται μια εξαντλητική ποδοσφαιρική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει χρόνος ανάπαυλας για τους Reds, καθώς θα αναμετρηθούν με τη Manchester United πέντε ημέρες αργότερα.

Παρά τη νίκη στο Old Trafford, την περασμένη σεζόν, η Liverpool κέρδισε μόνο δύο φορές την τελευταία δεκαετία στην Premier League και μόλις μία φορά με οπαδούς στο γήπεδο.

Με τον Ole Gunnar Solskjær να βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και τη Manchester United εκτός φόρμας, δεν μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή για την Liverpool, να αντιμετωπίσει τους αιώνιους αντιπάλους της.

Ωστόσο, στα παιχνίδια ντέρμπι δεν υπάρχουν φαβορί και οι παίκτες της United θα θέλουν σίγουρα να κερδίσουν, για να διαγράψουν τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα, πράγμα που σημαίνει ότι η Liverpool θα πρέπει να κάνει ακόμα ένα τέλειο παιχνίδι.

Τα δύο αυτά παιχνίδια, επίσης, θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο τεστ για το βάθος της Liverpool, μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν. Ο Klopp μπορεί να μην έχει πολλές επιλογές στη μεσαία γραμμή και μπροστά, αλλά σίγουρα τις διαθέτει στα μετόπισθεν.

Με τους Joe Gomez και Ibrahima Konaté διαθέσιμους, ο Klopp θα μπορούσε να στραφεί προς το βάθος του πάγκου του, προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο τραυματισμών και να μεγιστοποιήσει την απόδοση της Liverpool στα δύο δύσκολα αυτά παιχνίδια.

Το να παίζεις τρία παιχνίδια σε οκτώ ημέρες, με το ίδιο δίδυμο κεντρικών αμυντικών, θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, δεδομένου ότι τόσο ο Joël Matip όσο και ο Virgil van Dijk επέστρεψαν από μακροχρόνιους τραυματισμούς το καλοκαίρι.

Παρόλο που η Atlético Madrid είναι ο πιο σκληρός αντίπαλος από τους τρεις, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι πιο πιθανό ο Klopp να προβεί σε αλλαγές στην ομάδα του απόψε το βράδυ.

Με την Liverpool να έχει ξεκινήσει δυνατά στο Champions League, ακόμη και μια ήττα από την Atlético δεν θα αποτελέσει καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Reds, καθώς θα υποχωρήσουν μόνο στην δεύτερη θέση, ένα πόντο μακριά από την κορυφή και με δύο στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια να διεξάγονται στο Anfield.

Στην Premier League, από την άλλη, μόνο τέσσερις βαθμοί χωρίζουν τις πέντε πρώτες ομάδες και ενδεχόμενη ήττα θα μπορούσε να φέρει τους άντρες του Klopp σε δυσμενή θέση.
Ο Klopp άλλαξε την αρχική του ενδεκάδα απέναντι στην AC Milan, στο Champions League, τον περασμένο μήνα, αν και ο επόμενος αντίπαλος της Liverpool ήταν η Crystal Palace, δείχνοντας έτσι την προτίμησή του στο πρωτάθλημα έναντι των ομίλων. Τότε το αφεντικό της Liverpool επέλεξε να ξεκουράσει τον Van Dijk, δίνοντας στον Gomez φανέλα βασικού.

Η Atlético Madrid είναι ανώτερη ομάδα από τη Milan, πράγμα που υποδηλώνει ότι ο Klopp πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τον Van Dijk από την αρχή, αλλά όχι και τον Matip. Συνεπώς ο Gomez θα μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού για τρίτο παιχνίδι αυτή τη σεζόν.

Ο Klopp αναφέρθηκε πολλές φορές στον Gomez τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, πριν από το παιχνίδι της Liverpool με τη Watford έθεσε ακόμη και ερωτήσεις στον Gareth Southgate σχετικά με τη μη κλήση του Gomez στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.
«Ο Joe (Gomez) βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα. Είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός! Ξέρω ότι ο Gareth δεν αρέσκεται σε επιλογές παικτών, οι οποίοι δεν είναι βασικοί στις ομάδες τους».

Θα μπορούσαν αυτές οι δηλώσεις του Klopp να προοιωνίζουν τα μελλοντικά του σχέδια; Μόνο ο χρόνος θα δείξει, αλλά η πιθανότητα να δούμε βασικό τον Gomez, απόψε, είναι πολύ μεγάλη.

Το δίδυμο Van Dijk και Gomez έχει και το κίνητρο να αγωνιστεί απέναντι στην Atlético, καθώς αποτελούσαν το βασικό αμυντικό δίδυμο και στα δύο παιχνίδια, όπου η Liverpool γνώρισε ισάριθμες ήττες, τον Φεβρουάριο του 2020.

Αυτή η εμπειρία μπορεί να ήταν δυσάρεστη για το δίδυμο, αλλά τους έχει προετοιμάσει για την πρόκληση που έρχεται, δίνοντας τους ένα σημαντικό μάθημα.Το αποψινό παιχνίδι θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουν την εκδίκηση τους.

Φανέλα βασικού για τον Joe Gomez στο αποψινό παιχνίδι?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com